Het Aquarium van Barcelona – ontdek de diepte van de zee

Echt een must om te gaan zien als je naar Barcelona gaat, en dit Aquarium is een fantastisch uitje voor het hele gezin en een feest voor het oog. Kom de fascinerende en soms beangstigende beesten bekijken uit de grootste zeeën en oceanen!

Denk je aan een reis naar Barcelona? Om de bovenstaande korting te ontvangen moet u een klant zijn van Oh-Barcelona.com en een accommodatie boeken.

Zie meer beschikbare kortingen in Barcelona

Een bezoek aan een aquarium is niet altijd de eerste activiteit die in het oog springt als je op vakantie bent in een stad als Barcelona. Het stadsaquarium staat echter bekend als een leuk dagje uit, en zodoende gingen we naar dit unieke deel van de Catalaanse hoofdstad, in Maremagnum (Port Vell).

Eenmaal binnen hoef je alleen het bewegwijzerde pad te volgen, dat begint met een sectie die uitsluitend gewijd is aan de Middellandse Zee ….

Het Middellandse Zee aquarium: 14 tanks van leven in de zee

Het Aquarium van Barcelona is het belangrijkste Middellandse zee aquarium in de wereld – de perfecte manier om je bezoek te beginnen. Het zit tot de nok vol met een enorme verscheidenheid aan interessante mariene soorten, van wezens die zich verbergen onder stenen, zoals paling, tot aan prachtig gekleurde vissen en de meer mysterieuze wezens die de diepste donkerste wateren bewonen… het is als een reis door de Middellandse Zee zelf! Iets wat je niet mag missen is het gedeelte over de zeebodem van de Medes-eilanden, gelegen net voor de kust van Noord-Catalonië, omdat ze de meest spectaculaire variëteit aan zeeleven hebben.

Tropische wateren: zeven aquaria uit de hele wereld

Het Caribisch gebied is hier ook te vinden! Zodra je het tropisch aquarium bereikt ontmoet je de haaien. Niet de grote witte haai die zo bekend is van Jaws, maar de zwarte tip rif haai die zijn weg zoekt tussen de tropische vissen. En het is hier dat de lawine van kleur echt begint. Onder de tropische wonderen van de koraalriffen kun je oog in oog komen te staan met soorten zoals de clownvis. Dit zal zeker een bron van vermaak zijn als je met kinderen gaat, omdat ze waarschijnlijk deze kleine oranje vissen herkennen van de film ‘Finding Nemo’, evenals andere karakters zoals Bot, Dory en Sebastian de krab.

Het aquarium van de Caribische Zee, de Rode Zee, het Great Barrier Reef in Australië zijn ook allemaal echt indrukwekkend… het is echt een reis rond de wereld!!

Aquarium van Barcelona Aquarium BCN

Waar iedereen naar uit kijkt – het Oceanarium!

Met meer dan 4500m3 aan water (36 m in diameter en 5 meter diep) heeft het Oceanarium alle schatten van de Middellandse Zee voor je uitgestald. Er is een bijzondere aandacht besteed aan de haaien: vooral de stierhaai, de echte ster van het aquarium. Met een spanwijdte van meer dan twee meter en een gewicht van meer dan een ton. De maanvis is een andere populaire attractie.

In deze enorme, 80 meter lange doorloop tunnel zie je de meest spectaculaire dieren (brasem, paling, en roggen) vanuit alle hoeken. Het is echt een feest voor het oog!

En tot slot … Aqua Planet

Dit is een tentoonstelling over het belang van water op aarde, met verschillende stands die dieren laten zien die zich het best hebben zich aangepast aan de veranderingen van het aquatische milieu. Laat je verrassen door de piranha’s, de leguanen, de kwallen en de straal vissen en vergeet niet om plezier te beleven met de pinguins.

Kinderen kunnen blijven verkennen!

Het Aquarium is uitgerust met verschillende interactieve demonstraties, gericht op kinderen van alle leeftijden. Kinderen zijn in staat om te leren over het leven onder water via een verscheidenheid van zintuigen – gehoor, tast, zicht en geur.

Aqua Plantet Aquarium

 

clockOpeningstijden

Openingstijden: Vanaf 9:30 uur

Sluitingstijden:
Maandag tot vrijdag: 21:00 uur
Weekenden en feestdagen: 21:30 uur
Juni en september: 21:30 uur
Juli en augustus: 23:00 uur

clockTalen

Castellano English French Catalan
Spaans, Engels, Frans en Catalaans

euroBetaalmethoden
Cash en Kaart
Prijzen
homeAdres
Moll d’Espanya del Port Vell, s / n
08039 Barcelona
globeKaart

Klik hier voor de kaart

Hoe kom ik er

Metro Drassanes metro  Barceloneta metro
Bus bus : 14, 17, 19, 36, 39, 40, 45, 59, 64, D20, 120

Bustours: Barcelona City Tour – Barcelona City Bus
Ringweg aan de kust, afslag 21, 22

Opmerkingen

Als je een souvenir van je bezoek wilt, is er een winkel in de buurt van de uitgang waar je mokken, knuffels, en ga zo maar door kunt kopen.
Het Aquarium heeft ook een café waar je van een drankje kunt genieten terwijl je geniet van het prachtig uitzicht op de zee en de vissershaven..

Hoe te boeken met Oh-Barcelona
€2

Boek nu jouw accommodatie om de kortingen te ontvangen,klik hier!

Bespaar tot 30% met onze Oh-Barcelona kortingen, klik hier!

Hoe te boeken met Aquarium
Website
Telefoon: (+34) 93 221 74 74

4 REACTIES

    • Hi Marian,
      There are lockers in the Aquarium where you can leave your things. These cost €1 and you will see them near the entrance or you can ask the staff if you don’t see them right away.
      Enjoy the trip!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here